20 Ekim 2012 Cumartesi

SAÇ BAKIMIMDA NELER KULLANIYORUM

Merhabalar , uzun zaman oldu yazmayalı iş güç okul dersler derken çok özlendiniz sevgili takipçilerim ben yepyeni halimle karşınızdayım artık tabiki yeni halimi merak edenler olucak ama bir sonraki postumda onuda paylaşıcam :) saçımın rengini yine değiştirdim bugün sizler için  saçıma nasıl doğal bakım yaptığımı yazıyorum umarım bu yazım çok faydalı olur çünkü güzel bir yaz bitti ve artık yıpranan saçlarımıza bakım yapmak lazım 
Hepinize bi kucak dolusu sevgiler..





  Biraz küçük bilgilerle başlayalım hepiniz uzun ve sağlıklı bir saça sahip olmak için onu sürekli kestirmemiz gerektiğini duyarız. Aslında sürekli saçınızı kestirmek sadece onun daha kısa olmasını sağlar. Sağlıklı olması ile hiçbir ilgisi yoktur.
  Eğer saçlarınızın ucu kırılmamışsa ya da boyama yüzünden hasar görmemişse onu sürekli kestirip sağlıklı ve uzun yapmaya çalışmak yanlış bir şey. Sadece stil değişikliği düşünenler için sık saç kestirilmesi önerilebilir.

ZEYTİN YAĞI: Vazgeçilmezim diyebilirim bu formüle haftalardır bakım yapmadığım saçıma yaptığımda anında etkisini görüyorum peki nasıl yapıyorum biraz ısıttığım zeytinyağını bütün saçıma uyguluyorum üstünü havluyla kaplayıp iyice emmesini sağlıyorum.bir gece önceden yapıp beklettiğiniz zeytınyağlı sarımsakta güzel tedavilerden bir tanesi,haftada iki kez uygulayabilirsiniz.

BADEM YAĞI :Saçlarmız boya fön ve başka nedenlerden kırılıyor güçsüzleşiyor ama benim mutlaka dolabımda bulunana badem yağı duşa girmeden önce sürdüğüm yağlardan,kuru saçlar için inanılmaz faydalı

ELMA SİRKESİ:Biran kendimi yine diyet sırlarından yazımda ki gibi hissettim herşeye faydalı olan bu formül duştan sonra uyguladığmızda parlak canlı saçlar ortaya çıkarıyor :) nasıl yapıyorum saçlarımı şampuanladıktan sonra bir fincan limon suyu ya da sirkeyi saçlarıma döküp, masaj yaparak iyice yediriyorum. Ardından saçlarımı duruluyorum. Bu yöntemi 2 haftadan önce tekrarlamayın.:)

 Çoğumuz saçlarmızı uzatmak için her yolu deniyoruz bu yöntemi daha denemedim ama en yakın zamanda yapıcağım bi uygulama bakalım bunlar neler :
Malzemeler: Sinameki Otu, Badem Yağı, Bemiks Ampül ve Su.

(Sinameki otunu ve badem yağını aktarlarda bulabilirsiniz.Bemiks ampül de eczanelerde satılıyor.3-4 tl gibi bir fiyatı olması lazım, ampülü ucundan kırıp karışıma ekliyoruz)






 1 tutam sinemakiyi,bir çay bardağı suda kaynatıyorsunuz.Süzdükten sonra  ılıyınca içine 1 tatlı kaşığı badem yağı ve 1 bemiks ampül koyup karıştırın.Sadece saç diplerinize uygulayıp biraz masaj yapın ve yarım saat bekledikten sonra saçlarınızı yıkayın ( bu sırada streçle saçlarınızı sarıp bekleyebilirsiniz.) Bu maskeyi duşa girmeden önce yapmanızı tavsiye ederim. 

Bu maskeyi haftada 1 uygulamalısınız.

Düzenli olarak yaparsanız hemen faydasını göreceksiniz .

Özellikle 1.aydan sonra saçlarınız daha hızlı uzamaya başlayacak.








4 yorum:

  1. sanırım bu karışım dökülmeyi de önler değil mi ?

    benim sayfamada beklerim.kolay gelsin.

    YanıtlaSil

  2. congratulations for your blog, wonderful content and superb graphics. I will follow you, I hope you'll join my followers of my two italian blogs. I hope to soon.

    http://ragazzocomune.blogspot.it/
    http://scrivimidamore.blogspot.it/
    bye bye from italy

    YanıtlaSil
  3. Saçlarım zor uzuyor diye kestirmeye kıyamıyorum ama madem maskesi var:)) kestireyim en iyisi:))
    Bu arada bana da beklerim aslievievi.blogspot.com

    YanıtlaSil
  4. Harika tavsiyeler yine (: Yağları saçtan arındırmak çok zor o yüzden üşeniyorum :(

    shelikestravelling.blogspot.com

    YanıtlaSil

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...